• Babor-Slider

Permanente make-up

Altijd een verzorgd uiterlijk met permanente make up
Elke moderne vrouw wil er graag op elk moment van de dag perfect en verzorgd uitzien. Bij permanente make-up worden eyeliners, lipliners of wenkbrauwen gecreëerd die drie tot vijf jaar blijven zitten. Tijdens het sporten, na het zwemmen, als u ’s morgens opstaat of wanneer u door weer en wind loopt. Uw permanente make-up blijft zitten en loopt niet meer uit.

Het aanbrengen van permanente make up
Bij permanente make-up wordt via een steriele, zeer dunne naald, die snel heen en weer gaat, een huidvriendelijke, pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Voor de behandeling wordt de door u gewenste kleur en vorm vastgesteld. Door gebruik te maken van uitsluitend de beste pigmenten en kwalitatief hoogstaande apparatuur, bent u verzekerd van kwaliteit en het beste resultaat. Het eerste bezoek neemt ongeveer twee uur in beslag. Twee tot drie weken na het eerste bezoek komt u voor de “finishing touch”. Deze behandeling duurt ongeveer een uur. Vooral na de eerste keer pigmenteren, kan er kleurvervaging optreden. Dit ontstaat doordat het lichaam ijzeroxide uit het pigment afbreekt. Bij het tweede bezoek wordt de opgetreden vervaging gecorrigeerd.

Ik raad u niet aan om vlak voor uw vakantie deze permanente make-up behandeling te plannen. Voor sommige mensen is het inbrengen van contactlenzen direct na het aanbrengen van de permanente eyeliner vervelend. Ik raad daarom aan, als u een bril heeft, deze mee te nemen.

Prijzen permanente make up

Wenkbrauwen schaduwtechniek€ 275,-
Eyeliner boven€ 175,-
Eyeliner breed boven€ 225,-
Eyeliner onder€ 175,-
Advanced eyeliner€ 220,-
Eyeliner boven en onder€ 300,-
Eyeliner boven breed en onder€ 350,-
Lipcontour€ 250,-

Prijzen zijn inclusief 1 nabehandeling binnen 2 tot 6 weken.

Na verloop van tijd vervaagd de kleur geleidelijk, het verschilt per persoon hoe snel dit proces gaat. U kunt de kleur weer laten opfrissen voor de onderstaande prijzen:

Binnen 2 jaar € 100,-
Binnen 3 jaar € 150,-
Extra nabehandeling€ 50,-

Ik werk met een GGD-vergunning. Dat betekent dat u ervan uit kunt gaan dat het tatoeëren van de eyeliner, wenkbrauwen of lippen met permanente make-up veilig, dus hygiënisch wordt gedaan. Iets wat daarvoor overigens ook al het geval was.

Veel gestelde vragen

Voor wie is permanente make-up?
Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep.

Waar moet ik op letten voor de behandeling?
Eet goed van te voren, sommige mensen worden tijdens de behandeling een beetje licht in het hoofd (door spanningen) de grootste fout is dat de mensen van te voren weinig tot niets hebben gegeten. Drink liefst één uur van te voren minstens 1 glas appelsap op om het bloed iets dikker te maken zodat er weinig bloedverlies optreed die de pigment uit de huid zullen drukken. Minimaal 24 uur van tevoren geen alcohol gebruiken. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur vóór de behandeling geen bloedverdunnende medicatie (bijvoorbeeld: aspirine, aspegic, sedergine…) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol…) is toegestaan .

Doet het pijn?
Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt en verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV- licht. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

Permanent make-up blijft in de meeste gevallen 3-5 jaar zichtbaar!

Als ik het niet mooi vindt, wat dan?
De kans is klein dat dat gebeurd. Voor dat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?
Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Ik wil graag wenkbrauwen laten pigmenteren.
Mogen de haartjes die ik (nog) heb blijven staan? Ja absoluut. Het is heel erg mooi als de aanwezige haartjes blijven en het natuurlijke effect versterken.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?
Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

Daarom werkt schoonheidssalon Ellen uitsluitend op afspraak.

Hoe lang duurt een behandeling?
Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 ½ tot 2uur. Een nabehandeling duurt circa 1/2 uur tot 1 uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?
In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?
Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Hoe lang duurt de genezing van permanente make-up?
Je moet een beetje uit gaan van een schaafwondje. Het zal gemiddeld een week duren voordat de wondjes zijn hersteld en de korstjes allemaal zijn verdwenen.

De uiteindelijke kleurintensiteit is meestal na 2-6 weken bereikt. Dit is ook het tijdstip waarop een eventuele nabehandeling zal plaats vinden.

Is permanente make up veilig?
Permanente make-up is veilig en zelfs mensen met een allergische huid kunnen de behandeling ondergaan. Permanente make-up veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen. U hoeft ook niet dagenlang thuis te blijven na een behandeling. Volg wel onze nazorg instructies.

Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bij elke behandeling wordt gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. De apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn echter totaal verschillend.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?
Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding?
De gebruikte producten zijn in principe niet schadelijk voor uw baby. Wij raden het echter toch af om tijdens de zwangerschap een pigmentatie te laten doen, omdat uw lichaam tijdens deze periode in een verhoogde staat van alertheid verkeert, dit wil zeggen dat uw lichaam elke poging om een vreemde stof, hoe oppervlakkig ook in het lichaam te brengen zal proberen af te wenden. Aangezien wij tegen de laag werken waar de lymfevaatjes zich bevinden, zullen deze actiever worden en zal het vaak moeilijk zijn het pigment in de huid te houden. Wacht daarom liever tot na de zwangerschap en borstvoeding.

Ik ben een MRI patiënt, mag ik PMU laten uitvoeren?
Er zitten kleine metaalspoortjes in kleuren die bij MRI- scans lokaal tot een warmere of roodachtige huid kunnen leiden. Er kunnen soms ook lichte verbrandingen ontstaan. Dat is wel sterk afhankelijk of de PMU zich al dan niet in het onderzoeksgebied bevinden. Buiten het onderzoeksgebied zijn de risico’s gering. Bij twijfel raadpleeg uw arts.

Kan permanente make-up aangebracht worden vlak voor een oog of face- lift?
Nee, het is beter om te wachten tot het gewenste resultaat is bereikt met de cosmetische ingreep. Het is namelijk mogelijk dat de plaats waar de wenkbrauwen moeten komen is veranderd na de operatie. Wachten met permanent make-up is daarom van groot belang.